Welkom bij De Beestenboel

Diervoeding

Vanaf juli 2012 zijn wij ook het adres voor natuurlijke voeding voor uw hond.

waarom natuurlijke voeding ?

In de praktijk tref ik regelmatig dieren met klachten die in een aantal gevallen gerelateerd zijn aan de voeding die het dier krijgt. Vage huidklachten, vreemde plekken, korsten, wratten, problemen met de stoelgang en spijsverteringsproblemen zijn daar voorbeelden van. Daarnaast is een veel geziene klacht: jeuk. Vaak zijn deze dieren al tig keer naar de dierenarts geweest alwaar zij voorzien worden van spuiten of tabletten die soms voor korte tijd soulaas bieden maar op de lange duur niet en die veelal de onhebbelijke bijwerking hebben dat zij de gezondheid ernstig ondermijnen.

De “basis”, de voeding van het dier, wordt zelden onder de loep genomen en in een aantal gevallen wordt er gekozen voor dure dieetvoeders die makkelijk verteerbaar zijn, maar meestal nog niet echt helpen. Onderzoek heeft aangetoond dat een grote boosdoener de chemische anti-oxidanten zijn die diervoederfabrikanten toevoegen om de voeding o.a. langer houdbaar te maken en te beschermen tegen rotting en oxidatie. Ook dieetvoeders bevatten meestal deze gifstoffen en het gevolg is dat dieren vaak zieker en zieker worden. Deze additieven zijn schadelijk voor uw dier en eigenlijk zou ieder dier voeding moeten krijgen zonder deze troep

Er zijn enkele voeders verkrijgbaar welke geen gevaarlijke chemische toevoegingen bevatten. Echter deze voeders zijn niet allemaal even makkelijk verkrijgbaar. Bij De Beestenboel is daarom betaalbaar hondenvoer verkrijgbaar dat vrij is van chemische toevoegingen.

In het menu hiernaast vind u meer informatie over de diverse diervoeders uit ons assortiment en over hoe deze te bestellen.